Welkom op de website van basisschool Floris Radewijnsz

Op deze website vindt u informatie over onze school. Verdere informatie kunt u vinden in
schoolgids en op de activiteitenkalender.

De Floris Radewijnsz: ‘Een bovenste beste school voor goed en eigentijds basisonderwijs’

Ambitie

We werken aan een school en omgeving waar:

• Kinderen zich veilig en thuis voelen
  • Iedere leerling ertoe doet!
  • Eigentijds en kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven
  • Normen en waarden, dus ook regels belangrijk zijn
  • Ouders zich betrokken voelen
  • Personeel met plezier en bevlogenheid vanuit een gezamenlijke professionele houding werkt

Bent u nieuwsgierig hoe dit er in de praktijk uit ziet? Dat willen we u graag laten zien!

U kunt een afspraak maken voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek met onze directeur Thea van Ewijk

Dit kan per e-mail via
directie@florisradewijnszschool.nl
of telefonisch 0345-616964
U bent van harte welkom!

FlorisFlits  8 december 2017 - klik hier!
 Schoollied Floris Radewijnsz        Tekst  Muziek
11 december  2e adventsviering
12 december Stakingsdag: leerlingen zijn om 13:30 uur uit
15 december Lampionnenoptocht
17 december Adventsviering Bethelkerk
18 december 3e adventsviering
21 december Kerstviering
22 december       12:00 uur kerstvakantie

De Week van Respect

Tijdens de Week van Respect van 6 t/m 12 november gaven wethouders Bart Bruggeman en Cees Taal gastlessen op onze school.
De wethouders gingen tijdens de gastlessen met leerlingen in gesprek over de actualiteit en urgentie van het onderwerp Respect. Bart Bruggeman wethouder Onderwijs: “Het onderwijs staat aan de basis voor de realisatie van een respectvolle samenleving. Op scholen komen zoveel culturen samen, waarbij ruimte is voor iedereen. Afkomst, sekse, huidskleur, seksuele geaardheid of geloof spelen daarbij geen rol. Daarover praten we tijdens de Week van Respect vrijuit met elkaar.”
Via interactieve lesprogramma’s en gastlessen werden onze leerlingen tijdens de Week van Respect bewust hoe een respectvolle samenleving eruitziet. Daarnaast zijn de wethouders samen met de leerlingen Respectzones gestart. Dit zijn fysieke plekken waar acceptatie en veiligheid voorop staan.

Schoolfruit
Vanaf 13 november zijn we gestart met schoolfruit. De fruitdagen zijn woensdag t/m vrijdag.
De kinderen krijgen die dagen in de kleine pauze fruit of groente op school.
Wat is EU-Schoolfruit?  EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten.
We krijgen 20 weken gratis schoolfruit voor alle leerlingen

Inzameling Voedselbank
De afgelopen periode hebben de kinderen en ouders van de Floris Radewijnszschool allerlei lekkernijen   (in de vorm van pepernoten, marsepein, chocoladeletters, enz.) ingezameld voor  De Voedselbank Leerdam. Op dinsdag 13 november hebben we alle ingezamelde lekkernijen  aangeboden aan De Voedselbank. Zij waren erg blij  met onze donatie. Iedereen bedankt voor de bijdrage aan dit initiatief.

Tekenfund

Vanaf deze week kunnen de kunstwerken van de kinderen worden bewonderd in de
Floris Radewijnsz-galerie op
www.tekenfund.nl/florisradewijnsz

Mocht het kunstwerk van uw zoon of dochter er niet bijstaan, is het webwinkeltje van
uw kind waarschijnlijk nog niet geopend.
Raadpleeg hiervoor de persoonlijke folder die uw kind heeft meegekregen.

Kinderen die in de galerie staan, ontvangen sowieso een gratis kaart van hun
eigen tekening als dank voor deelname!
Het opgehaalde geld van deze actie komt ten goede aan schommels voor ons
toekomstige nieuwe schoolplein.

Afsluiting Kinderboekenweek

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met een gezellige boekenmarkt! Er zijn veel boeken verkocht op de markt! Vanuit de schoolbibliotheek zijn er meer dan 200 boeken verkocht. We kunnen met de opbrengst van deze verkoop nieuwe boeken aanschaffen voor onze schoolbibliotheek.

De boeken die niet zijn verkocht zijn zojuist opgehaald door Stichting Zwerfboeken Leerdam. Zij waren hier ontzettend blij mee!

Dansclinic

Op 27 en 29 september kregen groep 2 t/m 5 een dansclinic.
Bedankt juf Nikky van
Nikky's Dance, ze vonden het super leuk!

Vernieuwde Schoolplein

De eerste stappen naar het vernieuwde schoolplein zijn nu toch echt gezet 🎉.
De kids mochten afgelopen week hun wensen uitspreken en Joost Kramer (vader uit groep 1/2) is al druk aan het meten. Houd Facebook en de Flits in de gaten voor het actuele nieuws.

Openingsviering 2017-2018

Gistermiddag hebben we met alle kinderen de openingsviering gevierd in de hal van de school.
Het thema "Met z'n allen gelijk, dat is pas sterk" stond daarin centraal. De schoolkaars werd aangestoken en de kaarsen voor in de klas zijn uitgedeeld aan de leerkrachten.
De afgelopen week is er in de groepen aandacht besteed aan dit thema. Tijdens de viering is door een aantal kinderen verteld welke lessen er in de klas aan bod zijn gekomen.

Voor meer foto's klik hier...

Eerste schoolweken

Omdat het zo ontzettend warm was, hebben de kinderen en de juffen van de Floris gistermiddag genoten van een heerlijk verkoelend ijsje! 😅

Voor meer foto's klik hier...