Welkom op de website van de RK Basisschool Floris Radewijnsz. U vindt hier uitgebreide informatie over onze school. Deze is bedoeld voor zowel de ouders van onze leerlingen als voor ouders die zich oriënteren op de keuze van een school voor hun kind(eren). Deze "nieuwe ouders" attenderen wij op onze speciale pagina, die hen de kortste weg wijst naar de meest relevante informatie. We hebben ook een speciale pagina gemaakt voor de buitenschoolse opvang (de Eilandkanjers), die gehuisvest is bij ons op school.

Let op! 
Het algemene mailadres van school is vanaf nu:
info@florisradewijnszschool.nl

 

  Pannenkoeken eten
Pannenkoeken eten en pindakettingen ophangen in De Noordertuin!

Meer...

  Sint op de school!
"Zwarte Piet ging uit fietsen.'

Meer...

  Gastles programmeren

Op woensdag 16 november was er voor de plusklas een bijzondere les.
Meer...  Foto's... 

  Opa en oma dag

Afgelopen dinsdagmiddag was het op de Floris Radewijnszschool heel wat drukker dan op andere schooldagen. Meer...  Foto's...  

  Dag van de duurzaamheid

Maandagochtend 10 oktober was het dag van de  duurzaamheid.
Meer...  Foto's...  
 

Onze visie

In onze visie dient het onderwijs op school gericht te zijn op het integrale kind.

Wij werken daarom aan:


Het weten
de kennisontwikkeling van het kind  

Het kunnen
de competentieontwikkeling van het kind  

Het zijn
de persoonlijkheidsontwikkeling van het kind 

Het willen
de motivatieontwikkeling van het kind 

Het voelen
de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind 
Zo trachten wij de leerling optimaal voor te bereiden op en toe te rusten voor zijn/haar plaats in de maatschappij.


 
 12 mei 2017 klik hier!
 Schoollied Floris Radewijnsz   Tekst    Muziek
 
15 mei Toetsen
16 mei MR
20 mei Glasstadmars
22 mei RT stopweek
Toetsen                             
25 mei Hemelvaart
26 mei Alle leerlingen vrij

Onze school maakt gebruik van het M5 meldsysteem tegen pesten.  Meer...

Druk op de meldknop hiernaast om eventueel pestgedrag te melden.

zoefstroken
 Sponsoractie: Hope For Emilia

De sponsorloop van de Floris Radewijnszschool voor Hope for Emilia  was een enorm succes. De school haalde namelijk een bedrag op van maar liefst €2513,74.
 
Afgelopen dinsdag 9 mei was het eindelijk zo ver en  konden de leerlingen van de Floris de cheque  aan de vader, moeder en tante en natuurlijk aan  Emilia  zelf overhandigen.
Deze cheque werd overhandigd door  8 leerlingen (uit elke groep 1 leerling) van onze school. Heel bijzonder was dat elke groep,  voorafgaand aan het bezoek van Emilia,  1 vraag had bedacht om aan de ouders van Emilia te stellen. Deze vragen  en antwoorden zullen de leerlingen weer aan  hun eigen groep terugkoppelen. Dit gaf naast de cheque een bijzonder en waardevol gevoel.
We zijn super trots op onze  leerlingen en iedereen die een bijdrage heeft geleverd.
Wij bedanken de ouder(s), tante en Emilia voor dit bijzonder en leerzame  moment.

Meer info over het doel? 
http://nl.dreamordonate.com/dromen/hope-for-emilia-cure-sma/

 
 
boerde
Pannenkoeken eten

Pannenkoeken eten en pindakettingen ophangen in De Noordertuin!

Wat was het een heerlijke feestelijke afsluiting van ons thema 'Eten'. Vrijdagmiddag 10 februari jl. zijn de groepen 1-2 A-B van de Floris Radewijnszschool verrast met lekkere pannenkoeken. Onze kleuters en ook de juffen hebben hier heerlijk van gesmuld.
Daaraan volgend zijn door de kleuters, als afsluiting, pindakettingen voor de vogeltjes (gemaakt in het maandagmiddagcircuit) opgehangen in de boom in De Noordertuin (Stichting Moestuinen Leerdam). Wij willen daarom alle ouders bedanken die aan deze activiteiten mee hebben geholpen. Het was een groot succes. Wij (de kleuters en de juffen) hebben genoten. Tevens sluit dit ook aan bij de leus: Onderwijs maak je samen!

 

 
 
Voor meer foto's klik hier...
 
boerde
Sint op de Floris Radewijnszschool!

"Zwarte Piet ging uit fietsen. "

Maandagochtend 5 december was het dan eindelijk zover……. de Sint en zijn Pieten arriveerden op de Floris. In een prachtige bakfiets kwam Sint naar de school toe gevolgd door de Pieten op hun fiets.

 

 
 
Voor meer foto's klik hier...
boerde
Gastles programmeren

Op woensdag 16 november was er voor de plusklas een bijzondere les. Omdat we de komende periode gaan programmeren met computers zijn er 2 programmeurs van AFAS Software gekomen om de basis van programmeren uit te leggen.
Nadat ze een introductie hadden gegeven over  programmeren was het tijd om zelf in actie te komen. Het begin was simpel maar al snel liepen de Angry Birds en Ice Age figuren vrolijk over het scherm.
Na de pauze hebben ze nog een demonstratie gegeven van Lego Mindstorm en de komende weken zal hier in verschillende groepjes aan gewerkt gaan worden.
Rond de kerst zullen de mannen van Afas weer terug komen om de resultaten te bekijken.
Voor meer informatie:

·         https://studio.code.org/hoc/1

·         https://www.lego.com/nl-nl/mindstorms

·         https://www.afas.nl/

 

 
Voor meer foto's klik hier...
boerde
 Opa en oma dag

Afgelopen dinsdagmiddag was het op de Floris Radewijnszschool heel wat drukker dan op andere schooldagen. Ook de gemiddelde leeftijd week nogal af van het normale patroon. Dat kwam door het grote aantal bezoekers, die op de "opa en oma dag spelletjesmiddag " waren afgekomen. Er was een  gezellige spelletjesmiddag  voor opa’s en oma’s en kinderen  georganiseerd. 

Voor iedereen (kinderen, grootouders, ouders en leerkrachten) was het een geweldige middag. Je zag de opa’s en oma’s zichtbaar genieten van de kinderen en andersom. Op deze manier kregen ze een goede indruk van hoe het er tegenwoordig op de basisschool aan toe gaat.

Ook voor de innerlijke mens werd gezorgd. Groep 7 had heerlijke hapjes zoals  o.a. appelflapjes  en muffins gebakken dit met een heerlijke bak koffie of thee werd het echt een topmiddag. Als afsluiting werd er nog gezamenlijk gedanst waar ook velen opa`s en oma`s mee aan deden.

 
Voor meer foto's klik hier...
boerde
 Dag van de duurzaamheid

Maandagochtend 10 oktober was het dag van de  duurzaamheid. Ook de Floris Radewijnszschool deed hier aan mee.  In de ochtend schoof wethouder Bart Bruggeman aan bij de leerlingen van groep3 om hen voor te lezen over het gebruik van plastic. 
Naast het voorleesboek 'De wereld van plastic’ hebben wij een fraaie knikkertegel van gerecycled plastic ontvangen. De fraaie knikkertegel is al in gebruik deze werd gelijk door een behulpzame vader uit groep 1-2B neergelegd. Super bedankt namens alle kinderen en juffen.
 
 
Voor meer foto's klik hier...
boerderij
 Kinderboekenweek

Met wandelstokken, maskers en een rollator openden de juffen van de Floris Radewijnszschool afgelopen week de Kinderboekenweek. De juffen, maar ook de kinderen kropen deze week in de huid van opa`s en oma`s. Het thema ‘Voor altijd jong’ staat tot eind volgende week centraal.
Op de Floris Radewijnszschool zal volop aandacht zijn voor de Kinderboekenweek. Zo is er een voorlees en verkleedwedstrijd voor de leerlingen, zijn er in iedere klas  activiteiten in het kader van het thema van de Kinderboekenweek en is er als afsluiting op dinsdag 11 oktober een leuke gezellige spelletjesmiddag  met opa`s en oma`s.
 
                                

Voor meer foto's klik hier...
boerderij
 Dag van de leerkracht

Op 5 oktober was het de ‘Dag van de Leerkracht’. Alle leerkrachten van de SKOR zijn deze dag verwend met een echte dopperfles. In de middag was er op de Floris een taartenworkshop geregeld voor de juffen van de Floris.
 
 
boerde
 Duurzame afvalscheiding

Wat zouden deze afvalbakken nu op het podium van de Floris doen? Vraag het na vrijdag 30 september a.s. maar aan uw kind. Zij kunnen u waarschijnlijk alles vertellen over duurzame afvalscheiding.
 
   
boerderij
 Verkeersweek - Groene voetstappen

De week van 12 september t/m 16 september stond op de Floris in het teken van verkeer. De hele week hebben we op de hele school de groene voetstappen bijgehouden.
Dit betekende: Elke ochtend en middag konden de leerlingen groenen voetstappen verdienen als ze 'groen' van en naar school toe zijn gaan. Groen hield  in: Als je naar school kwam of naar huis ging op de fiets, lopend, met de step of skateboard dan verdiende je een groene voetstap. Dit was onze bijdrage aan Samen Groene Voetstappen zetten voor het klimaat! Elke klas heeft dat iedere dag netjes bijgehouden.
 
Verder kregen alle leerlingen die week een  verkeerslessen op niveau van onze vakleerkracht Ronald. Bijv. de kinderen van groep 7&8 een dode hoekles en de remtest met de auto. Ook hebben we buiten elkaars fietsen gecontroleerd met de opdracht: waaraan een fiets tenminste moet voldoen? Zo  hebben we gekeken of het stuur goed vast zat, of de bel goed te horen was, of de rem goed werkte, of het zadel goed vast zat. Het bleek dat er nog maar weinig leerlingen wisten wat een dynamo was. Dit was niet zo gek want er het blijkt dat er tegenwoordig nog maar weinig fietsen met een dynamo zijn.
Dinsdagmiddag 13 september hebben we genoten van een leuke verkeersshow van Ronald McDonald. Al goochelend en op een hele leuke speelse  manier heeft hij ons dingen geleerd over veilig gedrag in het verkeer en op het schoolplein.
 
 

Voor meer foto's klik hier... 

boerderij
 Opening zoen- en zoefstroken

Tijdens de verkeersweek hebben we de zoen- en zoefstroken bij de drie scholen van het Noordereiland geplaatst.

Samen met wethouder Meijdam mochten de kinderen de tegels en de borden plaatsen. De kinderen hebben allemaal een brief meegekregen met de uitleg over de zoen- en zoefstroken.


 

Voor meer foto's klik hier...  

boerderij
 Openingsviering 2016-2017
 

Donderdag 1 september hebben we met de hele school een openingsviering in de hal gevierd. Tijdens deze openingsviering werd  officieel het nieuwe schooljaar geopend.

Het thema is dit jaar: Dromen…moet je doen. 

In de viering werd duidelijk dat: Iedereen dromen heeft hoe groot of klein die ook mogen zijn.

Tijdens de viering werd door juf Marian het verhaal van Jozef de Dromenkoning voorgelezen.

Onderstaande foto’s geven een sfeerimpressie van de openingsviering. Tijdens deze viering  werd door juf Marian de schoolkaars aangestoken. Elke groep heeft zijn eigen kaars ontvangen van juf Marian. Op deze kaars staat dit jaar een “droomwolk” afgebeeld. Op mooie momenten, maar ook bij droevige gebeurtenissen zullen wij de kaars aansteken zowel in de hal als in de klas.

Voor meer foto's klik hier...